Заробітчанам розповіли, як заповнити нульову декларацію

Поділитися:

У Податковому комітеті Верховної Ради розповіли, як українським заробітчанам заповнити нульову декларацію – нововведення, яке днями підтримав парламент. Добровільна нульова декларація дозволяє узаконити свої статки громадянам, якщо ті мали тіньові заробітки, сплативши одноразово невеликий податок.

У комітеті наголошують, що закон не обмежує українських трудових мігрантів, адже декларування добровільне і вони мають вибір. Водночас, якщо громадянин працював за кордоном офіційно і джерело доходів може підтвердити – у поданні декларації немає необхідності.

Запроваджено такі ставки:

5% – за валюту (6% – при оплаті за три роки);

9% – за валюту за кордоном (11,5% – при оплаті за три роки);

9% – нерухомість, транспорт чи корпоративні права (11,5% – при оплаті за три роки);

2,5% – облігації внутрішньої державної позики (3% у разі коштів на виплат).

При цьому, у Комітеті зауважують, що на тих, хто не узаконить свої тіньові доходи – у майбутньому чекатимуть перевірки чи покарання.

Нагадаємо, що у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України заговорили про те, щоб зрівняти зарплати українцям. Зокрема, мова йде про те, щоб зрівняти заробітні плати чоловіків і жінок, а також наблизити зарплати топменеджерів до рівня виплат рядових співробітників.

Також ми писали, що у квітні поточного року зросла середня зарплата. Йдеться про всю країну, а сума зросла на 19,7% за минулий рік. Натомість у порівнянні з березнем 2021 року середня зарплата зменшилася на 1,2%. Такі дані надали у Держстаті.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу