За рахунок таксистів хочуть поповнювати держбюджет

Поділитися:

У Мінінфраструктури назвали суму, яка буде отримана після введення ліцензій для таксистів. Зокрема, легалізація цього ринку принесе міністерству близько 800 млн гривень. Про це повідомила Яника Мірило, радниця міністра інфраструктури.

Як стало відомо трохи раніше, реформа таксі передбачає введення патентів (ліцензій на перевезення) вартістю в одну мінімальну зарплату за рік. Тобто, патент на 12 місяців буде коштувати 5 тис. грн., На 6 місяців — 2,5 тис. грн. тощо. Як кажуть в міністерстві, сума цілком доступна, але при цьому такий підхід дозволить вести облік таксистів і контролювати їх діяльність. Це поліпшить безпеку перевезень і детенізує ринок таксі в Україні.

У Міністерстві планують створити реєстри перевізників, ввести загальні правила для всіх. На сьогодні в тіні в цій сфері знаходиться до 98% перевізників. Згідно з новими умовами роботи, ситуацію можна буде змінити дуже скоро. Зараз загальний обсяг ринку перевезень пасажирів легковим транспортом — це близько 40 млрд в рік.

Раніше повідомлялося, що реформа таксі буде мати на увазі й питання страхування життя пасажирів. На цей час пасажири практично беззахисні.

Також ми писали про те, що патенти будуть отримувати як дрібні перевізники, так і великі гравці ринку таксі в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу