За листопад НБУ анулював ліцензії 34 учасникам ринку

Поділитися:

Протягом листопада до Нацбанку звернулася рекордну кількість учасників фінансового ринку за скасуванням ліцензії. Всього за місяць таких заяв регулятор отримав 34.

«У листопаді в Національний банк звернулася найбільшу кількість учасників ринку фінансових послуг щодо анулювання ліцензії (були анульовані ліцензії 34 компаніям) і винятків з реєстрів (було виключено 10 компаній з реєстрів)», – йдеться в повідомленні НБУ.

Протягом листопада в Національний банк надійшло 567 запитів від небанківських фінустанов. Найбільша кількість запитів стосувалося фінансових компаній, ломбардів та лізингодавців – 470. Кількість запитів кредитних спілок склала 21 і страховиків – 76.

Станом на 30 листопада Національним банком було прийнято рішення про: погодження набуття істотної участі в банках – 1 рішення і в небанківських установах – 10; узгодження керівників банків – 12 рішень; видачі ліцензій фінансовим компаніям – 7 рішень; анулювання всіх ліцензій – 11 рішень (за ініціативою заявника); анулювання частини наявних ліцензій – 23 рішення (з ініціативи заявника) та 1 (примусово).

Раніше повідомлялося про те, що НБУ переглянув умови кредитування місцевої влади. Про це йдеться у відповідній постанові з боку національного регулятора під номером №150. Відзначимо, що відповідний документ правління НБУ підписало від 30 листопада поточного року. Офіційно постанова набирає свою законодавчу силу лише в середу, 2 грудня.

Також ми писали й про те, що НБУ перестав впливати на валютний ринок.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу