За карантин центри зайнятості працевлаштували 174 тис. осіб

Поділитися:

Прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства опублікувала дані по працевлаштуванню населення в період карантину. Так, за допомогою місцевих центрів зайнятості в червні працевлаштувалися близько 54 тисяч осіб, а це майже на 35% більше, ніж в травні 2020 року.

Програма по частковому безробіттю дійсно працює. Є вже більше 300 тис. Робочих місць, які вдалося зберегти завдяки цій урядовій ініціативі. Програма діє по всій Україні і охоплює практично всі сектори. Серед учасників, які вже скористалися підтримкою – представники легкої промисловості, харчової промисловості , транспортної галузі, туризму, ресторанного бізнесу та багатьох інших “, – відзначили в повідомленні.

Так, в ТОП-5 за кількістю поданих заявок від підприємців потрапили Донецька, Харківська, Чернігівська, Сумська та Львівська області.

Нагадаємо, що Державний центр зайнятості опублікував дані по безробіттю. Станом на 1 липня 2020 року, в Україні кількість безробітних зросла до 518 тисяч осіб, в порівнянні з даними на 1 січня 2020 роки (338 тисяч осіб).

Загальна кількість офіційно зареєстрованих безробітних не дає чіткого уявлення про створення нових робочих місць, і може лише побічно характеризувати загальну тенденцію. Оскільки процес звільнення співробітників і працевлаштування втратили роботу громадян йде постійно.

Раніше повідомлялося, що введення карантину в Україні не впливає на виплату допомоги по безробіттю. Є випадки розміщення неперевіреної і некоректної інформації, яка може призвести до неправильного розуміння своїх прав безробітними громадянами.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу