За карантин найбільших втрат зазнали мікропідприємства

Поділитися:

За даними дослідження компанії Info Sapiens, найбільше від обмежувальних заходів, прийняті урядом під час карантину, постраждали представники мікробізнесу. Так, більше ніж 70% респондентів відповіли, що карантинні заходи дуже сильно обмежили їх діяльність. Відомо, що кожне четверте мікропідприємство було обмежено у своїй діяльності частково.

Серед малих і середніх підприємств також більш ніж половина опитаних (56% і 53% відповідно) оцінили обмеження як “дуже сильні”, а частковим обмеженням піддалися 35% малих і 38% середніх підприємств.

Слід зазначити, що станом на кінець першого кварталу 2020 року більшість підприємств характеризували свій етап розвитку як “стабільний”. Однак, в середині третього кварталу (на момент опитування) частка “стабільних” підприємств скоротилася вдвічі (з 66% до 32%). Частка підприємств на етапі спаду або навіть закриття зросла на порядок (з 7% до 59%).

Найбільш песимістичні настрої виявилися у представників мікробізнесу – 60% респондентів оцінюють поточний стан як спад, тоді як серед середнього бізнесу частка таких оцінок становить 42%. Також значно скоротилася частка підприємств, які оцінюють свій етап розвитку як “зростання” (з 25% до 5%).

Нагадаємо, що в Україні за час карантину податкове навантаження на бізнес збільшилася в 1,5 раз. Про це повідомляє президент України Володимир Зеленський в рамках свого робочого візиту в Житомирську область.

За словами глави держави, за цей же період прибутковість українських митниць різко впала. Він сказав, що на відміну від Податкової служби України, яка показує досить хороший результат, українська митниця поки що не дотягує до тих завдань, які ставило Міністерство фінансів України.

Раніше повідомлялося, що агросектор України поки не особливо відчув карантинних обмежень, однак деякі галузі бізнесу стали менш ефективними.

У ТОВ «Українська ягода» сказали, що якщо говорити про сільське господарство, то особливо нічого не змінилося. Однак коронакриза вплинула на інші сфери підприємництва.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу