З 1 жовтня українців чекає підвищення тарифів на комуналку

Поділитися:

Вже в недалекому майбутньому в Міністерстві енергетики можуть підняти тарифи на першу сотню кіловат-годин, таким чином прибравши пільгову вартість (0,9 грн. За 1 кВт/год). Також мова йде про подорожчання холодної води, причому відразу на 22%.

Таку інформацію опублікувала пресслужба Міненерго.

Тим часом спочатку тарифи будуть передані на розгляд місцевої влади. Така умова була прописана в меморандумі України та МВФ. Ціна за перші сто кіловат-годин залишалася незмінною понад два року — з 2017-го. Тим часом сьогодні назріла необхідність підіймати її — це частково пов’язано зі збільшенням мінімальної зарплати.

Раніше повідомлялося про зростання тарифів на опалення вже в цьому опалювальному сезоні. Уточнюється, що розцінки будуть рости щомісяця. У грудні-лютому газ може вирости від 5,8 до 8 гривень за кубометр.

Також ми писали про нові тарифи на газ для побутових споживачів і для бізнесу. Перший «річний» тариф (на 12 місяців) розраховується на 5 років і у своїй ціні прив’язаний до щоденних котирувань газового хаба NCG. Такі умови більше підходять для газопостачальних компаній.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу