ЄС не купує м’ясо птиці з України

Поділитися:

В Україні виникли проблеми в поставках експортної курятини за кордон. Як розповіли в пресслужбі Держпродпотребслужби, це пов’язано з зафіксованими випадками пташиного грипу в Миколаївській та Київській областях. Зокрема, тимчасово призупинили купівлю української птиці Сінгапур та Туніс, Марокко й Японія, країни Євросоюзу. Також помітно обмежили поставки українських продуктів харчування Білорусь, Казахстан та Гонконг.

На початку грудня господарства з хворими курями виявили також і в Херсонській області. У всіх трьох областях було введено жорсткий карантин, також ситуація знаходиться під контролем у всіх відповідних органів.

Однак при всьому цьому є країни, які продовжили експорт – це Молдова та Ізраїль, Саудівська Аравія та ОАЕ. Нехай з обмеженнями, але контракти виконуються.

Раніше повідомлялося про те, що експорт зернових з України впав на 16%. Так, наприклад, експорт борошна з України зменшився більш ніж у 2 рази. Такі показники були зафіксовані станом на 11 грудня 2020 року. З липня і по цю дату Україна експортувала борошна 74 тисячі тонн — на 107 тисяч тонн менше, ніж у минулому маркетинговому році.

Також ми писали й про те, що за кордоном розглядають 58 запитів на експорт української продукції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу