Яків Смолій розповів про своє рішення піти у відставку

Поділитися:

Глава Національного банку України Яків Смолій подав у відставку через політичний тиск з боку депутатів і Ради Національного банку.

Як сказав сам Смолій під час онлайн-дискусії з підприємцями, під політичним тиском він мав на увазі проект резолюції про оцінку роботи НБУ фінансовим комітетом Ради, ряд юридичних дій і рішень, зокрема звернення парламентаріїв до Конституційного суду України щодо визнання неконституційної “антіколомойского” законопроекту.

Смолій висловив думку, що саме так народні депутати хочуть порушити співпрацю з МВФ, оскільки прийняття цього закону було центральним у цьогорічній програмі.

Крім того, елементом тиску стала діяльність Ради Національного банку, тобто систематична критика його роботи з боку глави Ради Богдана Данилишина.

“Він неодноразово говорив про свої позиції стосовно діалогу з колишніми власниками” ПриватБанку “, де-факто про повернення їм уже нормального банку”, – говорить Смолій.

Нагадаємо, що глава Національного банку України Яків Смолій подав у відставку за власним бажанням через політичний тиск. Чиновник написав заяву про відставку 1 липня.

Також ми писали, що сьогодні, 3 червня 2020 року, пройде позачергове засідання Верховної Ради України. Будуть розглянуті кадрові питання, в тому числі і питання про відставку Якова Смолія з посади голови Національного банку

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу