Всесвітній банк порівняв коронакризу з Другою світовою війною

Поділитися:

Через пандемію коронавіруса в 2020 році очікується падіння світової економіки на 5,2%. Такі прогнози озвучив Світовий банк в своєму звіті.

Головною причиною скорочення фахівці називають впровадження масштабних заходів у зв’язку в епідемією. За словами експертів, це найсильніший спад економіки з часів Другої світової війни. У країнах з розвиненою економікою очікується спад активності на 7%, скорочення ринку на 2,5%, а зменшення доходів на душу населення на 3,6%.

Так, економіка США і Японії скоротиться на 6,1%, а обсяги виробництва в Євросоюзі впадуть на 9,1%. При найгіршому сценарії світова економіка впаде на 8%, а відновлення її почнеться тільки 2021 році, але буде важким і слабким.

У звіті Світового банку зазначено, що мільйони людей по всьому світу опиняться за межею бідності. Найбільше постраждають країни, що живуть туризмом, залежні від експорту товарів і зовнішнього фінансування.

Нагадаємо, що Україна отримає 135 млн доларів від Світового банку на додаткове фінансування спільного проекту щодо поліпшення сфери охорони здоров’я в країні. Відповідна угода була підписано 15 травня Міністерством охорони здоров’я України.

Раніше повідомлялося, що ринок праці в Україні набирає обертів: на сайтах з пошуку роботи з’являється все більше вакансій. Але фахівці стверджують, що радіти не варто. Восени роботи знову буде мало, гряде чергова криза.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу