Влітку Україна недоотримає 1 млн. тон зернових через посуху

Поділитися:

Цього літка Україна може опинитися в продовольчій кризі через недоотримання врожаю в майже 1 млн. тон зернових. Така ситуація склалася через сильну посуху, яка довгий час спостерігалася на території України, як свідчать дані Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

За даними відомства, незважаючи на занадто теплу зиму, ситуація серед агарного сектора країни була стабільною до моменту аналогічної погодної кризи, яка фіксувалася на початку весни. Через відсутність опадів і подальших невеликих морозів в квітні місяці, країна недоотримає близько 920 тисяч тонн зерна.

За статистикою міністерства, тільки лише в середині травня місяця на українських полях загинуло близько 151,7 тис. га пшениці, що в відсотковому співвідношенні складає 2% від всієї площі посівних (589,8 тис. тон).

Схожа ситуація спостерігається і з посівами ячменю. Через посуху загинуло приблизно 101,9 тис. га врожаю, а це 5% від загальної площі засіву культури. За оціночними даними, такі показники автоматично означають недоотримання країною приблизно 325,9 тис. тон ячменю.

У свою чергу, гороху в цьому році загинуло трохи менше. Лише 1% при загальному рівні врожайності 21,4 ц / га. Всього загибель культури охопила територію в 2,2 тис. га і в кількісному відношенні доходить до 4, 8 тонн бобових.

Підводячи підсумки статистики, всього країна зазнала збитків на 920,5 тис. тонн зерна і це лише попередні дані, так як подальші погодні умови в поточній кліматичної ситуації передбачити досить складно.

Як повідомлялося раніше, Україна отримає 135 млн доларів від Світового банку на додаткове фінансування спільного проекту щодо поліпшення сфери охорони здоров’я в країні. Відповідна угода була підписано 15 травня Міністерством охорони здоров’я України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу