Власник судна Ever Given готовий компенсувати збитки без суду

Поділитися:

Власник Ever Given хоче компенсувати збитки за блокування Суецького каналу без суду. За це – просить не притягувати до відповідальності капітана судна. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового» телеканалу.

Компенсації за простій власникам суден, що застрягли через Ever Given в каналі – виплатять їх страхові компанії. Тому, яку саме суму буде платити власник контейнеровоза, поки невідомо.

Але якщо сторони підпишуть мирову угоду, то розслідування інциденту може закінчитися вже через тиждень. За даними агентства Reuters, збитки від блокування Суецького каналу можуть досягти мільярда доларів.

Точну суму ще підраховують. До уваги беруть не тільки втрати від простою і збоїв в постачання, а й витрати на земснаряди.

Нагадаємо, що Суецький канал повернувся до роботи в штатному режимі, після того, як його майже тиждень блокував контейнеровоз Ever Given.

Як заявив президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі, «всі питання, пов’язані з аварією, стануть предметом ретельного розслідування технічними фахівцями». Разом з тим він закликав «не поспішати з висновками».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу