Влада створює єдину систему ЖКГ

Поділитися:

В Україні створять Єдину інформаційно-аналітичну систему «Простір житлово-комунальних послуг». Для цього урядовці затвердили створення міжвідомчої робочої групи.

Як пояснив прем’єр Денис Шмигаль, держава не має єдиного інструменту, який дозволив би громадянам отримати всі послуги, пов’язані зі сферою житлово-комунальних послуг.

За його словами, очікується, що впорядкують роботу всіх постачальників комунальних послуг, стане можливим прозоре управління житловим фондом, з’явиться можливість онлайн-замовлення і оплати комунальних послуг, а також скаржитися на порушення у сфері благоустрою.

«Так держава отримає системні та верифіковані дані про ситуацію в житлово-комунальній сфері», –наголосив глава уряду.

Очікується, що очолить робочу групу заступник глави Міністерства розвитку громад і територій з питань цифрового розвитку. У складі групи будуть також: перший заступник глави Мінцифри, заступник глави Міненергетики з питань цифрового розвитку, заступник глави Мінсоцполітики, глава Держстату, член Нацкомісії з тарифів, керівник Офісу підтримки реформ Мінрегіону, глава департаменту комунпослуг Мінрегіону.

Раніше ми повідомляли, що в Україні у новому році громадянам доведеться більше платити за холодну та гарячу воду, інформує пресцентр Київводоканалу. Це передбачено рішенням Нацкомісії з держрегулювання у сфері енергетики та комунпослуг.

Також ми писали, що НКРЕКП перевірить законність відключення споживачів від електроенергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу