Регулятор перевірить законність відключення споживачів від електроенергії

Поділитися:

Нацкомісія з держрегулювання ринку енергетики та комунальних послуг перевірить законність відключення споживачів від електроенергії.

З таким проханням звернулося Міністерство енергетики, наголошуючи на порушеннях операторами систем розподілу планової ремонтної програми, інформує пресслужба відомства.

Відомо, що одержані під час аналізу відключень відомості свідчать про істотну кількість планових ремонтів під час осінньо-зимового періоду. Тоді як оператори повинні були планувати ремонти у міжопалювальний період.

У Міненерго вважають, що важливо на випадок критичної ситуації з необхідності ремонтів забезпечити споживачам альтернативу.

За даними профільних ЗМІ, дві третини обленерго не оприлюднили графіки відключень електроенергії, які можуть бути задіяні на випадок гострого дефіциту вугілля на ТЕС чи позапланового виходу на ремонт енергоблоків АЕС. Тому споживачі не мають можливості знати, коли таких відключень чекати.

Нагадаємо, компанія «Treydenerhoresurs», що належить бізнесменові з Об’єднаних Арабських Еміратів, з кінця грудня стала найбільшим імпортером електроенергії з Білорусі.

Також ми повідомлялося про зниження експорту струму до сусідніх країн. Так, у січні-листопаді 2021 року країна знизила постачання електроенергії на 28,6%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу