Влада має намір розвивати ринок «зелених» облігацій

Поділитися:

Українська влада має намір розвивати ринок «зелених» облігацій. Днями Національна комісія з цінних паперів і фондових ринків України схвалила рекомендації щодо реалізації або фінансування проектів екологічного спрямування шляхом емісії зелених облігацій.

При цьому регулятор уточнює, що буде визначати ознаки зелених облігацій відповідно до загальноприйнятих стандартів Європейського Союзу щодо зелених облігацій.

На цей час для того, щоб розвивати цей ринок в Україні влада збирається: переорієнтувати потоки капіталу на стійкі інвестиції для досягнення стійкого та інклюзивного зростання; стимулювати ведення чесних фінансових операцій з перспективою на довгостроковий прибуток і інші механізми.

Нагадаємо, що Енергетичне співтовариство Європейського Союзу не зможе підтвердити сертифікацію оператора системи передачі НЕК «Укренерго» через критичне фінансове становище самої компанії та галузі в цілому.

Щоб вирішити ситуацію, НЕК «Укренерго» планує восени поточного року випустити п’ятирічні «зелені» облігації на суму орієнтовно EUR500 млн для погашення боргів перед виробниками зеленої електроенергії за 2020 рік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу