Веприцького відсторонили від роботи в «Укрзалізниці»

Поділитися:

Наглядова рада УЗ прийняв рішення відсторонити Романа Веприцького від виконання обов’язків члена правління, відповідального за вантажні перевезення.

Прийнято рішення рекомендувати Кабінету міністрів припинити повноваження члена правління зі зв’язків з державними органами.

Про це повідомила прес-служба АТ «Укрзалізниця».

Наглядова рада вже рекомендував Кабміну звільнити Веприцького. При цьому в УЗ вже шукають нового керівника напряму вантажних перевезень. Прийнято рішення рекомендувати Кабінету міністрів припинити повноваження члена правління зі зв’язків з державними органами.

Роман Веприцький став першим за останні 5 років топ-менеджером «Укрзалізниці», до якого з обшуками приходили силовики: Національне антикорупційне бюро в травні проводило обшуки в робочому кабінеті і вдома Романа Веприцького. З чуток, НАБУ обшукували менеджера в рамках кримінального провадження щодо розтрати державних коштів під час запуску «Бориспільського експресу».

Також за деякими даними силовики і вчора приходили до Веприцькому з обшуками. Цього разу приводом стали підозри в порушенні процедур при закупівлі, які відбувалися при реконструкції дитячої залізниці в Сирецькому парку. Вона знаходиться на балансі Південно-Західної залізниці.

Як свідчать матеріали аудиторської перевірки, Госаудітслужба підозрює, що при реконструкції дитячої залізниці УЗ неправомірно витратила щонайменше 16 мільйонів гривень.

Веприцький був одним з кандидатів на пост глави «Укрзалізниці», на заміну звільненому Желько Марчек. Втім, 15 квітня Веприцький став в.о. члена правління, який відповідає за вантажні перевезення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу