Вартість міжбанківських комісій знизиться

Поділитися:

Меморандум про зниження міжбанківських комісій був днями підписаний між представниками Національного банку України та міжнародними платіжними системами Visa і Mastercard. Відомо, що новий документ знизить вартість безготівкових операцій. Крім того, досягнутий компроміс захистить інтерес українців, які використовують банківські картки.

“З огляду на стратегічну важливість для України подальшого розвитку безготівкової економіки і, зокрема, поширення безготівкових платежів, був узгоджений підхід до поступового зниження граничного розміру ставок внутрішньодержавних міжбанківських комісій”, – зазначив заступник голови НБУ Олексій Шабан.

Слід зазначити, що компанії Visa і Mastercard звернулися до Антимонопольного комітету України з зaявою про отримання дозволу нa узгоджені дії. Після отримання цього дозволу вони почнуть поступове зниження граничних розмірів ставок комісії:

  • від 01.07.2021 – не більше 1,20%;
  • від 01.07.2022 – не більше 1,00%;
  • від 01.07.2023 – не більше 0,90%.

Нагадаємо, що в Національному банку України анонсували нову технологію в платіжній системі з боку Нацбанку «Простір». Про це повідомляє глава відомства.

Раніше повідомлялося, що в Національно банку України думають про те, щоб згорнути активне рефінансування банків. Таку інформацію оприлюднили в прес-службі нацрегулятора з посиланням на слова заступника глави НБУ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу