ВАКС виніс рішення за справою Sky Moon

Поділитися:

Вищий антикорупційний Суд засудив до 5 років в’язниці бізнесмена із Молдови Сергія Неруха. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Той намагався дати 75 тисяч доларів хабаря військовому прокурору, щоб той зняв арешт із судна Sky Moon. Човен затримали в Україні ще у 2016 році разом із товаром – це три тисячі тонн технічної соди.

За порушення законодавства України продукцію мали б конфіскувати, а судно арештувати. Та щоб домовитися із судом Сергій Нерух, як співвласник компанії, якій належить судно, вирішив дати хабаря.

Однак тоді бізнесмена спіймали на гарячому та змогли затримати. Слідство затяглося на роки, тому вирок Сергій Нерух почув лише у 2021 році. Тепер він має час на апеляцію.

Нагадаємо, що тимчасовий доступ до документів і речей Верховного суду України, який знаходиться в стадії ліквідації дозволив Вищий антикорупційний суд. Відомо, що дане рішення було прийнято ще 24 березня.

Так, на думку заявника – чиновника ВСУ, колишній голова ВСУ Василь Гуменюк нібито через особисті причини та через персональну незгоду з законодавчо прийнятим на той момент рішенням про ліквідацію ВСУ, як юридичної особи перешкоджає процедурі ліквідації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу