В Європі вважають, що Україна може поборотися з Китаєм за європейський ринок

Поділитися:

Після кризи, яка утворилася в світі в зв’язку з коронавірусів, ланцюжок поставок швидше за все перебудується. Україна з цього може отримати значну економічну вигоду.

Таку думку в неділю, 17 травня, в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна, висловив

регіональний економіст Європейського банку реконструкції і розвитку та колишній голова Центрального банку Македонії Дімітар Богів.

Він упевнений, що Україна з її географічним розташуванням має всі шанси для того, щоб отримати вигоду з такого посткризового розвитку.

Ця криза також надасть додаткового імпульсу галузях інформаційних і комунікаційних технологій, електронної комерції та службам доставки, одночасно кидаючи виклик бізнес-моделям роздрібної торгівлі, послуг в сфері нерухомості та економіки спільного використання, – зазначив Богів, додавши, що така перспектива виникла коли на порядку встав питання диверсифікації економічних ланцюжків.

Після Кризи країни більш ретельно вивчатимуть ланцюжок поставок з упором на стійкість і диверсифікацію. Раніше в багатьох секторах це був Китай, який зараз все ще є домінуючим світовим постачальником, – пояснив Богів.

Нагадаємо, в Міжнародному валютному фонді окреслили попередні прогнози термінів відновлення ринку економіки після світової кризи, що почалася через пандемію коронавируса. За попередніми прогнозами Фонду, на це піде не менше трьох років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу