В «Укренерго» розповіли про імпорт електрики з Білорусі

Поділитися:

У Національній енергетичній компанії «Укренерго» нагадали, що з початком нового року Україна знов купує електроенергію в Республіки Білорусь. І станом на 5 січня в нашу країну вже надійшло з сусідньої держави 7,41 тис. мегават-годин електроенергії. Про це повідомила НЕК «Укренерго».

У повідомленні НЕК сказано наступне:

«3 січня з 1:00 за київським часом розпочався імпорт електроенергії з Білорусі, що становив за добу 3,45 тис. МВт-год. 4 січня імпорт із цього самого напрямку тривав всю добу та становив 3,96 тис. МВт-год. Імпорт із Росії відсутній».

Також у компанії наголосили, що графіки імпорту та експорту електроенергії завжди узгоджуються лише в тих обсягах, які дають змогу гарантувати дотримання операційної безпеки системи та, зокрема, необхідного обсягу резервів для її балансування. За словами представників пресслужби «Укренерго», на сьогодні у зв’язку із сезонним підвищенням обсягів споживання електрики наявність імпорту не призводить до порушення меж операційної безпеки.

Нагадаємо, у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг схвалили кредитування для «Укренерго».

Також раніше ми писали про черговий скандал в «Укренерго»: звільнені працівники говорять про конфлікт інтересів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу