В Україні зростають ціни на заміську нерухомість

Поділитися:

За підсумками перших шести місяців поточного року український ринок заміської нерухомості відзначився різким підвищенням цін: середня собівартість об’єктів зросла відразу на 7%. Про це свідчать актуальні дані з боку консалтингової компанії NAI Ukraine.

Відзначимо, що це прямо протилежне тій динаміці ринку, яка спостерігалася в 2019 році, адже тоді ціни на нерухомість навпаки падали.

Зараз ціна за квартиру передмісті дорівнює 450-630 дол., за один кв. м. Аналогічна квартира в столиці затягне на 980 доларів за один кв. м.

“У порівнянні з 2019 роком, вартість зросла на 7%, проте до кінця року в Київській області ціна скоротиться до 5%», – говориться в статистиці консалтингової компанії.

За даними відомства, зараз найбільший попит на ринку належить будівлям з розвиненою інфраструктурою або ж так званим “містам в місті”.

Найбільшу перевагу українці віддають двокімнатним квартирам, а також невеликим котеджам розміром до 200 квадратних метрів площі. Поки що найуспішніші проекти реалізовані на території Києво-Святошинського району.

Як повідомлялося раніше, в Києві середня собівартість за житло знизилася відразу на 1,5% в доларовому значенні, коли як у вартості національної валюти ситуація зворотна – ціна зросла приблизно на 7,7%.

Нагадаємо, що недавно в Україні вступив в силу новий закон про оцінку нерухомості. Текст документа свідчить, що нерухомість можна оцінюватися без оцінювача. Це означає, що кожен власник зможе отримати онлайн-сертифікат оцінки, який нотаріус прийняв при продажу нерухомості.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу