В Україні зростає експорт продуктів нафтопереробки

Поділитися:

Більш ніж в півтора рази зріс експорт продуктів нафтопереробки з України. За січень-квітень року учасники ринку продали понад 156 тонн продукції. Тоді як за аналогічний період минулого року – було 87 300 тонн. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу, з посиланням на дані експертного дослідження.

Найбільше за чотири місяці року на зовнішні ринки направили 104,6 тисячі тонн мазуту, тоді як за аналогічний період минулого року – лише 15 000 200 тонн.

Слід зазначити, що Кременчуцький нафтопереробний завод експортував накопичених раніше 93 200 тонн ресурсу. Ще майже 11,5 тисячі тонн припало на експортні поставки державного «Укргазвидобування».

Протягом цього ж періоду скоротився експорт таких проміжних продуктів переробки, наприклад риформата, бензол містить фракції і рафінаду. Також за перші два місяці року «Укргазвидобування» експортувало 5500 тонн сольвенту, хоча минулого року його за кордон не продавали.

Нагадаємо, що «Укргазвидобування» отримало право на двадцятирічне користування надрами Юліївського газоконденсатного родовища в Харківській області. За інформацією prozorro.sale, підприємство виграло аукціон, запропонувавши більше ніж 120 млн грн. Стартова ціна лота – понад 58 млн грн.

Раніше повідомлялося, що угоду на більш ніж 4 мільйони гривень провернули чиновники «Укргазвидобування». Схему розкрадання скрапленого газу держпідприємства викрили оперативники Служби безпеки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу