В Україні сповільнюється споживча інфляція

Поділитися:

У Національному банку України заговорили про уповільнення споживчої інфляції за підсумками квітня 2020 року. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

За даними національного регулятора, якщо брати в розрахунок річні показники, то інфляція сповільнилася до 2,1%, коли ще в період березня місяця цей рівень доходив до 2,3%.

Це прямо пропорційно відобразилося на ціновій політиці ринку. Зокрема, ціни зросли приблизно на 0,8%.

У той же час, рівень споживчої інфляції ще не досяг значень цільового діапазону і знаходиться нижче позначки в 5% ± 1%. Показники базової інфляції не змінилися – 3,1%.

Повідомляється, що на підвищення цін також вплинула критична ситуація на енергоринку України, а також спад попиту на нафту.

Наразі на українському ринку спостерігається нестабільна ситуація з цінами і якщо один продукт можна купити дешевше, ніж раніше, то на інші пропозиції цінник, навпаки, виріс.

Споживчі ціни в квітні 2020 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 0,8% після зростання також на 0,8% в березні, з початку року інфляція склала 1,5%.

Незважаючи на те, що на початку карантину почалося стрімке зростання цін на продукти, зараз він припинений. При цьому в Національному банку України прогнозують рівень інфляції за підсумками 2020 року на позначці 4-6 відсотків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу