В Україні сповільнилося падіння ВВП

Поділитися:

У Міністерстві економіки проаналізували показники ВВП України, а точніше їх зміни протягом дев’яти місяців поточного року. Висновки оптимістичні — падіння сповільнилося, є також і галузі, де відзначено невелике зростання — наприклад, це будівельний сектор і роздрібна торгівля. В цілому показники уповільнення — це 5,8%.

Також в міністерстві підкреслили, що майже у всіх видах економічної діяльності в країні спад почав сповільнюватися в серпні.

Згідно з аналізом, покращилася ситуація (в цілому та зокрема) в таких сферах, як транспорт і торгівля, виробництво різних товарів, помітно пожвавилося будівництво доріг по всій країні, покращилися показники в сільському господарстві. Також покращилась не тільки сама динаміка, але й так званий індекс очікувань ділової активності — показники у вересні перевищили серпневі.

Уповільнення зведеного індексу виробництва товарів і послуг за станом на вересень зменшилась до 6,5%, а ось за період з січня по кінець серпня — на 7,3%.

Раніше повідомлялося про те, що прем’єр-міністр виступить в уряді та розповість про прожитковий мінімум, який закладений в бюджет України на 2021 рік.

Також ми писали про зменшення кількості гривневих кредитів, які беруть українці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу