В Україні рекордно подорожчала зелень

Поділитися:

Незважаючи на те, що зараз сезон молодих овочів і фруктів, а також зелені, петрушка і кріп рекордно піднялися в ціні.

Експерти стверджують, що зазвичай влітку вартість зелені знижується. Однак все залежить від поставок, якщо трапляються перебої, то ціна зростає. Минулого тижня ціна на кріп зросла на 32 відсотки. При цьому, в сусідніх Росії та Республіці Білорусь зростання вартості склав 10-21 відсотків. Що стосується петрушки, то за цей вид зелені просять 2,26 доларів за кілограм.

Разом з тим, ціна на базилік в країні кілька пішла вниз, на відміну від Таджикистану і Білорусії. А на ринку Молдови зафіксовано зниження ціни на кінзу.

Нагадаємо, що в Україні ринок мікрозелень впав майже в десятикратному розмірі. На таку динаміку значимо вплинув карантин. За словами фахівців, зараз багатьом підприємництва довелося призупинити і якщо до введення карантину виходило в середньому реалізувати приблизно 50 оптових партій на одне підприємство, то зараз виробництво впало до 20 партій в добу.

Також варто уточнити, що багато покупців скаржаться, що ціни на овочі та фрукти на ринках стрімко зростають, хоча, здавалося б, сезон в самому розпалі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу