В Україні представили портал геопросторових даних

Поділитися:

У прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства повідомили про спільну з Держгеокадастром презентацію пілотного проекту Національної інфраструктури геопросторових даних.

“Це геопортал пілотного проекту, який передбачає можливість повної інтеграції в онлайн-режимі геопросторових даних про ресурси, зокрема землю, воду, ліс і інші природні ресурси, а також інфраструктуру, дані про інженерні мережі і дороги України. Зараз портал знаходиться в стадії дослідної експлуатації. Незабаром будь-яка людина зможе зайти і за допомогою простого пошуку переглянути інформацію не тільки про природні ресурси, а й ознайомитися з встановленими обмеженнями, охоронними зонами або червоними лініями “, – сказав міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко.

Відомо, що всі дані, показані в системі, не зібрані фізично, а інтегровані за допомогою сервісів в режимі онлайн. Так, в пілотному проекті взяли участь такі міста як, Біла Церква, Житомир, Львів, Маріуполь, Миколаїв і Полтава. Крім того, до системи приєдналися Харківська і Львівська області, а також 75 ОТГ з різних регіонів країни.

Проект вже має понад тисячу наборів даних різного типу. Дані доступні як для перегляду, так і для завантаження.

Нагадаємо, що понад 20 тис. гектарів землі вивели з державної власності чиновники Держгеокадастру. Корупційну схему викрила СБУ.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві агрополітики і продовольства заявляють, що Північно-Кримський канал, який забезпечував Крим прісною водою до 2014 року, перейшов в підпорядкування відомства. Також він буде використовуватися виключно для зрошення і забезпечення водою херсонських аграріїв, а не Криму.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу