В Україні посилюють контроль за офіційним працевлаштуванням

Поділитися:

Від 1 вересня поточного року Державна служба праці посилить контроль за дотриманням офіційного оформлення працівників з боку роботодавця. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

Вказується, що від початку осені відомство буде активно перевіряти підприємства на дотримання правильного легального працевлаштування співробітників.

“Чинне законодавство передбачає кримінальну, адміністративну та фінансову відповідальність за порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин з найманими працівниками“, – йдеться в повідомленні відомства.

Всього наразі існує 11 головних підстав для реалізації подібного роду перевірок. Основним з них можна виділити безпосереднє звернення працівника з огляду на скарги про порушення його трудових прав.

Також перевірку можна ініціювати за зверненням фізособи, а також за рішенням голови Держпраці або за постановою суду.

На цей час українське законодавство передбачає окремі штрафи за порушення трудового законодавства в розмірі від 8500 до 34 000 грн. Також розглядається фінансова відповідальність – сума санкцій розраховується від 47 200 до 141 700.

Нагадаємо, що у своїй публікації відомство вносить ясність в сам регламент подібних звернень, а також підкреслює, що всі скарги повинні стосуватися безпосереднього самого заявника.

Так, відповідно до 2 ч. 2 ст. 265 трудового Кодексу України, порушення в оформленні трудового договору або відсутність такого загрожує штрафом у 10-кратному розмірі від мінімальної заробітної плати, яка була встановлена ​​на момент фіксації порушення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу