В Україні почала свою роботу місія з надання промислового безвізу

Поділитися:

В Україні розпочала роботу місія Євросоюзу з промислового безвізу. Це попередня оцінна місія, яка перевірить готовність інфраструктури та України до укладення угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислових товарів. Про це повідомили у випуску новин Першого Ділового телеканалу.

Відомо, що така процедура відкриває нові можливості для українського бізнесу і залучення нових інвестицій в розвиток економіки України.

Чиновники запевняють, що домовилися з міжнародними партнерами прискорити процес запуску промислового безвізу.

Слід зазначити, що перспектива укладення такого договору передбачена і в Угоді про асоціацію з ЄС. Спочатку промисловий безвіз може включати один або кілька секторів, з поступовим розширенням на всіх передбачених в Угоді 27 секторів.

Так, потенційно угода може охопити до п’ятої частини українського експорту в ЄС, перш за все продукцію машинобудування. Зараз Україна виконана підготовча робота, а саме гармонізація законодавства, інфраструктури якості та ринкового нагляду нормам ЄС.

Нагадаємо, що Україна може збільшити власні показники експорту продукції на територію країн Європейського Союзу за рахунок підписання угоди АСАА, яке передбачає укладання промислового безвізу для держави. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Раніше повідомлялося, що Україна починає експорт зернових на європейський ринок. Про це заявили в Міністерстві економіки. Відомо, що Європарламент визнав нашу систему сертифікації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу