В Україні хочуть скасувати акциз на вина

Поділитися:

У Верховній Раді зареєстрували проект закону, який передбачає скасування акцизних марок для натуральних вин.

На сайті Торгово-промислової палати сказано, що зараз виготовлення акцизної марки обходиться в 19 копійок, а ставка акцизного податку на сухі натуральні вина – 1 копійка за літр. При цьому варто враховувати той факт, що винороби втрачають гроші за поклейку марок на пляшки.

Тобто, фактичні розтрати коштів і часу від цього процесу в десять разів вище, ніж надходження в бюджет.

Також в законопроекті прописані норми для крафтового пивоварень. Зокрема, передбачається до 31 грудня 2021 року ставка акцизного податку 0 гривень за 1 літр пива для виробників з обсягом виробництва до 2 мільйонів літрів на рік. Такі заходи допоможуть малим підприємцям встати на ноги, також в цілому буде розвиватися галузь.

Нагадаємо, що понад 50 відсотків українських виноробних підприємств України звернулися у відкритому листі до президента і Кабінету міністрів. Вони просять керівництво країни надати їм пільгові умови для мінімізації збитку від економічної кризи.

Також ми писали про те, що вина українських виробників користуються попитом за кордоном. З початку року Україна відправила за кордон вин виноградних на 3,9 мільйона доларів. Разом з тим в січні-березні 2019 цей показник становив 2,1 мільйона доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу