В Україні хочуть побудувати завод з виробництва водню

Поділитися:

У Міністерстві енергетики розглядають можливість будівництва в Україні заводу з виробництва водню, щоб експортувати його в ЄС. Про це заявила тимчасово виконуюча обов’язки міністра енергетики.

«Я на сьогодні думаю, що ми будемо розглядати питання щодо будівництва заводу з виробництва водню, який сьогодні в тренді і може бути дуже хорошим проектом для того, щоб експортувати його в Європу. Це питання сьогодні обробляється в міністерстві », – розповіла глава відомства.

Раніше повідомлялося, що в Росії збираються ретельно контролювати питання видобутку вуглеводнів в акваторії Чорного моря у Кримських берегів. Про це повідомляють російські парламентарії в Державній думі.

Зокрема, країна не збирається дозволяти Україні добувати ресурс на вище означених територіях.

Нагадаємо, що тимчасово виконуюча обов’язки міністра енергетики Ольга Буславець на прес-конференції зробила кілька цікавих меседжів. Зокрема, заявила про будівництво в Україні заводу з виробництва водню. Чи реальні такі плани, хто першим з українських підприємств приєднався до програми «Hydrogen Europe» і чи можна транспортувати водень української ГТС? На ці та інші питання спробує знайти відповіді ведучий Євген Наумов в спілкуванні зі співголовою фонду енергетичних стратегій Дмитром Маруничем та енергетичним експертом Геннадієм Рябцевим.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу