В Порту “Південний” знищують державні буксири

Поділитися:

У Міністерстві інфраструктури України спільно з Адміністрацією морських портів організували цілу монополію для приватних буксирних компаній, які поступово поглинають всі державні буксири країни. Про це повідомляють українські ЗМІ за підсумками свого розслідування.

Вказується, що зараз в країні розвивається так зване “буксирне піратство”. Схема працює дуже просто: деякі особи, які мають зв’язки з народними депутатами України або ж виступають від імені інфраструктурного комітету просто створюють неіснуючі підприємства, які нібито надають буксирні послуги не маючи при цьому власних кораблів.

Після декількох процедур, такого роду юридичні особи отримують на законодавчій підставі в оренду буксири державних портів України, при цьому користуючись в процесі певними пільгами. Іншими словами, оренду підприємства отримують буквально за копійки.

Далі ці фірми влаштовують повну монополію серед ринку і на свій розсуд формують ціни на проводки, навмисно демпінгують ціни і передомовлятися між собою. Після таких маніпуляцій всі контракти так чи інакше йдуть з рук держави в такі приватні фірми.

Буквально нещодавно навколо портів Великої Одеси з’явився цілий мурашник подібних підприємств – це компанії «Нік-флот», «Вега Шиппінг», «Українська буксирна компанія» і «Наві Шиппінг». Очікується, що наступною жертвою схем стане порт Південний.

Нагадаємо, що в організації колективного управління ОКУ прийняли рішення підвищити свою політику щодо тарифів на яку продають українцям техніку.

У разі прийняття закону про управління правами правовласника, в країні буде діяти податок на приватне копіювання. Таким чином правовласникам будуть відшкодовані збитки від піратства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу