В ОП порадилися, як підтримати бізнес в «червоних» зонах

Поділитися:

На сайті Офісу президента заявили, що Володимир Зеленський акцентував на необхідності якнайшвидшого забезпечення фінансової допомоги бізнесу, який постраждав через введення жорстких обмежень в регіонах з червоним рівнем епідемічної небезпеки. Відомо, що про це президент сказав під час селекторної наради щодо запобігання поширення коронавірусної хвороби.

«Малий і середній бізнес – це важлива складова української економіки, і перш за все – це наші люди. Сьогодні, під час глобальної пандемії, їм більше нема на кого покластися, як на державу. І ми – держава – повинні допомагати і відстоювати наших людей в цей важкий час », – підкреслив президент.

При цьому прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що профільні міністерства – Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, Міністерство цифрової трансформації, Міністерство соціальної політики – зараз активно розробляють нормативно-правові акти про допомогу бізнесу і працівникам, які ведуть свою діяльність в регіонах червоної зони .

«Уряд планує на найближчому засіданні прийняти всі необхідні документи, щоб вже наступного тижня почати реєстрацію в додатку« Дія »на виплату 8000 гривень», – зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, що Міністерство фінансів повідомляє, що з того часу, як в Україні стартувала державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» – уповноваженими банками було видано 12,5 тисячі кредитів на суму 30 млрд 800 млн грн.

Раніше повідомлялося, що згідно з даними, опублікованими на сайті Національного банку України, в 2020 році чистий відтік прямих іноземних інвестицій України склав $ 868,2 млн у порівнянні з їх чистим притоком в $ 5,86 млрд в 2019 році. Таким чином відтік ПІІ з України спостерігається вперше з 2015 року, коли він склав $ 458 млн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу