В Мінфіні запропонували банкам за рахунок рефінансування купувати облігації

Поділитися:

Міністерство фінансів України домовляється з Національним банком і державними банками про облігації внутрішньої державної позики як альтернативі депозитними сертифікатами НБУ.

Як заявив у четвер, 21 травня, в інтерв’ю “НВ” міністр Сергій Марченко, зараз є взаєморозуміння на рівні Нацбанку і держбанків. ОВДП можуть стати нормальною альтернативою депозитним сертифікатам Національного банку, – пояснив глава фінансового відомства, додавши, що турбулентність на міжнародному ринку капіталу не дозволяє виходити на зовнішні ринки.

При цьому міністр зазначив, що йому важко сказати як складеться до кінця року, але міністерство буде по можливості знаходити ті інструменти, які будуть вигідні державі Україна.

Що ж стосується внутрішнього ринку, то Мінфін розраховує знизити криву прибутковості на ньому.

Нагадаємо, раніше Марченко заявляв, що Міністерство фінансів може повернутися на ринок внутрішніх запозичень. Це може відбудеться за умови, якщо в цьому буде існувати необхідність.

За його словами, на сьогоднішній день такої необхідності немає. Ми будемо бачити реакцію ринку на наші інструменти, якщо буде така необхідність – ми обов’язково вийдемо на ринок внутрішніх запозичень, – пояснив міністр.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу