В Міненергетики заявили, що боргів перед шахтарями немає

Поділитися:

Заборгованість перед шахтарями по зарплатах, яку закривали коштом державного бюджету повністю погашена. Про це заявили на сайті Міністерства енергетики.

Однак, все ще залишилася заборгованість по зарплаті перед державними вугледобувними підприємствами. Її погасити можна тільки за рахунок коштів від реалізації вугільної продукції.

Нагадаємо, що президент України доручив Міненерго забезпечити енергогенеруючі підприємства вугільною продукцією вітчизняного виробництва та відновити роботу вугільних шахт, які зараз знаходяться в просте. Про це повідомляє прес-служба Міненерго, де вчора відбулася відповідна нарада.

У нараді взяли участь представники генеруючих компаній, вугільної галузі та незалежних профспілок гірників, які 30 червня почала безстрокову акцію під стінами Офісу Президента з вимогою забезпечити стабільну роботу шахт і виплати заробітної плати.

Раніше повідомлялося, що за підсумками минулого року загальна заборгованість із зарплати перед українцями склала 3,034 мільярда гривень. Борг зріс на 14,7 відсотка.

Повідомляється, що в грудні минулого року заборгованість знизилася на 5,8 відсотка.
Відзначається, що найбільше зростання заборгованості в 2019 році зафіксований в Дніпропетровській (в 2,6 рази), Тернопільській (в 2 рази), Житомирській (на 77,9 відсотка), Львівській (на 77,7 відсотка) областях.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу