УЗ звинуватили у зриві перевезень зерна

Поділитися:

«Укрзалізниця» повністю провалила підготовку до зернового сезону 2021 року. Про це повідомив директор Збаразького КХП.

«Через відсутність локомотивів, станція Тернопіль переповнюється вагонами, а елеватори вже «під зав’язку» заповнені зерном. Як наслідок, повністю зупинилась робота елеваторів області. Кагати із зерном просто неба починають псуватись. Окрім цього, зернові підприємства не виконують контрактів та своїх зобов’язань перед контрагентами, що призводить до зриву бізнес-планів, реальних загроз блокування надходжень коштів до державного і місцевих бюджетів», — повідомив керівник.

Крім того він зазначив, що в кінці минулого тижня станція Жмеринка була переповнена, станція Тернопіль повністю зупинилася. Також він додав, що завантажені зерном вагони цілодобово стоять на під’їзних коліях.

«Замість оперативної і злагодженої роботи залізничників елеватори отримали повну зупинку власної діяльності! Зерновики фактично паралізовані, не можуть приймати зерно та відвантажувати його, що абсолютно неприпустимо під час жнив», — наголосив директор Збаразького КХП.

На його думку, такі дії «Укрзалізниці» спрямовані на знищення сільськогосподарської галузі Тернопільської області.

Нагадаємо, в «Укрзалізниці» відзвітували про те, скільки поїздів на цю мить мають статус кинутих. З них 34 — вантажні поїзди, які стоять без руху. Тільки за оперативні добу 11-12 серпня 151 потяг перебував у статусі «тимчасово залишені поїзди». Лідерами в цьому питанні виявилися Південно-Західна залізниця та Одеська.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу