УЗ закупила паливо по формулі «Роттердам + 33 долари»

Поділитися:

Тендер “Укрзалізниці” на поставку 10 тис тонн дизпалива за ціною котирувань в порту “Роттердам +” з премією в 33,4 долара за тонну виграла компанія “Анвітрейд”. Такі дані вказані на сайті Прозорро.

Відомо, що “Анвітрейд” запропонувала дизпаливо за розрахунковою ціною 18 957 грн / т. Це умовно та ціна, за якою постачальник готовий поставити паливо в день аукціону.

Таким чином, фіксована “брудна” маржа постачальника, яка в подальшому буде автоматично приплюсовуватиметься до котирувань ДТ в порту Роттердам (Нідерланди) складе у “Анвітрейд” 944 грн / т ($ 33,4 / т).

Слід зазначити, що “брудна” маржа, крім чистого заробітку компаній, включає в себе витрати на доставку в Україну, страховку та інші витрати. На попередньому тендері “Укрзалізниця” придбала дизпаливо за ціною в порту Роттердам плюс 31 долар за тонну.

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд остаточно відмовив екс-нардепу і колишньому заступнику генерального прокурора Віктора Чумака, тим самим справу «Роттердам +» було офіційно закрито.

Суддя Катерина Широка підтвердила факт обґрунтованого закриття справи. Також вона зауважила, що часу на проведення слідчих дій більше немає.

Раніше повідомлялося, що в електронній системі ProZorro.Продажі оприлюднили 9 лотів від Укрзалізниці по реалізації 16 971 тонн брухту. Загальна стартова вартість 30 638 млн грн.

Аукціони з класичного англійського сценарію (підвищення пропозиції) заплановані на 1 липня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу