Усі українці будуть подавати декларації

Поділитися:

За заявою Володимира Зеленського, амністію капіталів українцям варто чекати вже цього року. Але основною умовою реформи стане заповнення нульової декларації.

Такий документ передбачає відсутність штрафів за ті активи, які не були до цього задекларовані. Тобто, вимагати податок заднім числом держава вже не буде. Але це стосується виключно доходів і майна, отриманих законним шляхом.

Після подачі декларації за витратами платника податків будуть стежити пильніше. Нульова декларація зовсім не означає нульовий податок. В уряді таке рішення вважають більше початковою точкою в нових взаємовідносинах між платниками податків і державою.

Раніше повідомлялося, що економічний експерт Андрій Новак розповів про майбутнє законопроекту про податкову амністію. У даний час в парламенті зареєстровано кілька проектів законів на цю тему.

Також, стало відомо, що нинішні податки влаштовують тільки 1% українців: більшість співгромадян вважають державні податки грабунком. Про це свідчать дані опитування з боку Центру соціально-економічних досліджень за період травня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу