Уряд змінить норми харчування для військових

Поділитися:

Чергове засідання Кабінету міністрів України, яке буде проходити в п’ятницю, 9 жовтня, розпочнеться з розгляду проекту постанови про внесення змін до норм харчування військовослужбовців.

Згідно з порядком, доповідати з цього питання буде міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Також уряд планує внести зміни в положення про Комісію з питань вищого корпусу державної служби, затвердити план дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання на 2020-2025 роки, розглянути питання спортивної медицини.

У планах Кабміну ще і врегулювання деяких питань функціонування органів Пенсійного фонду та матеріального забезпечення працівників Національної школи суддів України.

Планується, що чиновники затвердять порядок використання бюджетних коштів для здійснення гірничорятувальних заходів на вугледобувних підприємствах, порядок використання коштів для погашення заборгованості по заробітній платі працівникам ЗАТ “Шахта Надія”, а також порядок залучення радників для підготовки проекту, який здійснюється на умовах концесії.

Нагадаємо, що законом передбачається дозволити Міністерству оборони і Міністерству внутрішніх справ у 2020 році для забезпечення безперебійності процесу харчування особового складу Збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів продовжити до 31 грудня 2020 року в межах відповідних бюджетних асигнувань Міноборони і МВС термін дії договорів про закупівлю послуг з харчування, які діяли в 2019 році.

Раніше повідомлялося, що на реалізацію державної програми «теплих» кредитів Кабінет міністрів виділив ще 150 млн гривень з державного бюджету на 2021 рік, при цьому продовживши видачу позик для населення ще на рік. При цьому, для задоволення попиту, потрібно близько 2 млрд гривень щорічно, відзначають фахівці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу