Уряд затвердив фінплан «Нафтогазу»

Поділитися:

За весь 2020 рік НАК (Національна акціонерна компанія) «Нафтогаз України» повинна поповнити бюджет країни на 58,13 мільярда гривень. Так передбачено в фінансовому плані НАК «Нафтогаз України». Фінансовий план групи «Нафтогаз» на 2020 рік затверджений на засіданні Кабінету міністрів у середу, 23 грудня.

За затвердженим урядом фінпланом, чистий дохід від продажу компанією товарів, робіт і послуг передбачений в розмірі 112,02 мільярда гривень. При цьому чистого прибутку «Нафтогаз» має заробити 11,49 мільярда гривень. І перерахувати в бюджет країни – 58,13 мільярда гривень.

Однак в ході засідання уряду зауваження до фінплану компанії висловив глава Мінфіну (Міністерства фінансів) Сергій Марченко. За його словами, передбачений фінпланом прибуток компанії не узгоджується з тим, що за підсумками трьох кварталів «Нафтогаз» декларував консолідований збиток. Крім того, Марченко закликав переглянути як дохідну, так і видаткову частини фінплану з урахуванням висновків Держаудитслужби, а також обсяги резервування по сумнівних боргах.

Нагадаємо, державний холдинг «Нафтогаз України» всіляко покриває діяльність своєї дочірньої компанії «Укргазвидобування» щодо інформації про собівартість видобутку «блакитного палива». Про це 14 грудня заявив під час зустрічі з представниками ЗМІ експерт з енергетики Геннадій Рябцев.

Також раніше ми написали про те, що «Нафтогаз» видобуватиме сланцевий газ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу