Уряд вирішив обговорити дефіцит українського держбюджету з МВФ

Поділитися:

Український уряд вирішив провести перемовини з Міжнародним валютним фондом на тему можливого зменшення дефіциту держбюджету на 2021 рік. Про це повідомляє прем’єр-міністр країни в рамках своєї робочої поїздки до Львівської області.

Нагадаємо, що за підсумками 2020 року дефіцит бюджету сягнув позначки в 7,5%, що в грошовому значенні дорівнює 298 млрд грн.

При цьому на 2021 рік уряд планує знизити цей показник на 1,5% – до 6%. Однак також Кабмін розглядає додаткову можливість зробити дефіцит ще менше. Це питання Україна і збирається обговорити з фахівцями МВФ.

“Зараз з Міжнародним валютним фондом ведемо перемовини, щоб його дещо зменшити. Водночас і бюджет цього року, і бюджет на наступний рік є реалістичними та будуть повністю виконані», – сказав глава уряду, вказуючи, що подальша стратегія держави буде полягати в поступовому зменшенні дефіциту держбюджету.

Також прем’єр пообіцяв, що в третьому кварталі поточного року українці стануть помічати поступове відновлення вітчизняної економіки від кризи пандемії.

Відомо, що з державного бюджету фінансуються всі урядові програми, субсидії, пенсії, пільги і т.д. Крім цього, коштом державного бюджету функціонують усі сфери суспільного життя, такі як охорона здоров’я, освіта, культура, оборона і т.д.

Так, бюджет країни – загальні гроші всіх платників податків. І чим більше людей приховують свої доходи, тим більше доводиться платити іншим.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу