Уряд буде змінювати прожитковий мінімум

Поділитися:

Уряд буде змінювати метод визначення і нарахування прожиткового мінімуму. У Кабміні стверджують, що розмір прожиткового мінімуму підніметься до реального рівня.

Таким чином, з 1 січня 2021 року прожитковий мінімум складе не менше 40 відсотків медіанної заробітної плати в Україні за попередній рік.

Однак помилково думати, що медіанна і середня зарплата – це одне і теж. Ці два поняття абсолютно різні. Якщо середня зарплата визначається шляхом обчислення середнього арифметичного між максимальною зарплатою і мінімальної, то медіанна ще й враховує кількість людей які отримують як мінімальну так і максимальну зарплату. І вплив топ-менеджерів з їх величезними зарплатами в медіанної набагато нижче.

Відзначимо, що в жовтні 2019 року медіанна зарплата склала 7 661 гривень, а середня зарплата – 10 727 гривень. Тобто в середньому 50 відсотків українських робітників отримували 7 661 гривень, а то й нижче.

У нинішньому році зарплати виростуть на 5 відсотків. За алгоритмом обчислення, виходить, що прожитковий мінімум становитиме 3 065 гривень.

Нагадаємо, що незабаром громадяни України будуть виплачувати великі штрафи за борги по комуналці. Дійде до того, що гроші будуть вираховувати з зарплат і пенсій, а в деяких випадках можуть відібрати квартиру.

Також ми повідомляли, що за даними Пенсійного фонду рівень середньої заробітної плати за період з березня по квітень знизився на 579,46 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу