«Укрзалізниця» отримала 7 млрд. грн. збитку

Поділитися:

Українська компанія-перевізник АТ “Укрзалізниця” отримала 7 млрд. грн. збитку за підсумками підрахунків січня-березня 2020 року. Про це свідчать дані Кабінету міністрів України, передає “Інтерфакс-Україна”.

Як говориться в документі уряду, від 11 березня 2020 року компанія прийняла рішення призупинити реалізацію своєї госпдіяльності, за що поплатилася збитками в розмірі 7 млрд грн.

Більш того, передбачається, що до кінця 202о року рівень фінансового дефіциту компанії дійде до 16 млдр гривень, що стане наслідком погашення кредиту і його відсоткової ставки (який раніше був взятий на суму в 11 млрд грн, плюс додаткові 3 млрд грн в якості відсотків) .

Також в документі вказується, що в першому кварталі 2020 року рівень вантажообігу впав відразу на 4,8. На це частково вплинув карантин, завдяки якому в Україні знизилася діяльність окремого сектору підприємств-вантажовідправників.

Поки що свої дірки в бюджеті “Укрзалізниця” закриває шляхом призупинення планового зростання заробітної плати та іншого ряду санкцій/обмежень.

Як повідомлялося раніше, соціальна »ціна на газ для українців, згідно з рішенням Кабінету міністрів України від 24 квітня 2020 року, буде актуальна до 1 липня. Після цього періоду ціна природного газу для населення України зрівняється з ціною на газ для промисловості. Саме такі вимоги свого часу виставляв до України Міжнародний валютний фонд з метою підняти конкуренцію між постачальниками і підвищити якість послуг, що надаються.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу