“Укртранснафта” імпортує американську нафту

Поділитися:

У травні АТ “Укртранснафта” вперше здійснила транспортування нафти сорту West Texas Intermediate (WTI). Далі нафта продовжить “подорож” територією України із кінцевою зупинкою  на Кременчуцькому нафтопереробному заводі.

Перед транспортуванням були перевірені якісні показники так званої “легкої техаської нафти”, після чого компанія почала її прийом в нафтотранспортну систему. Як повідомила прес-служба компанії, американська нафта транспортуватиметься через нафтопровід “Одеса-Кременчук”.

Отже, крім перекачування нафти з українських родовищ, УТН вже мала справу з транспортуванням п’яти сортів імпортної нафти: Urals, Azeri Light, Bakken (з липня-2019), El
Sharara (з листопада-2019) і WTI.

До речі, зовсім недавно ціни на нафту різко пішли вниз на тлі напруженості між Китаєм і США. Всього за день ціни на еталонні марки впали в середньому на 5%.

А ось араби днями рекордно підвищили ціни на нафту – державна нафтова компанія королівства Saudi Aramcо заявила про підвищення відвантажувальних цін на свої поставки в липні.
Тепер сорт Arab Super Light виросте в ціні на 7,3 долара, експортна ціна Arab Extra Light стане вище на 6,7 долара. Важкі марки Arab Medium і Arab Heavy – на 5,9 і 5,6 долара відповідно.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу