Українцям підвищать пенсії до 2021 року кілька разів

Поділитися:

З 1 грудня 2020 року біля 3 мільйонів українських пенсіонерів отримають підвищені виплати. Відомо, також, що в грудні підвищиться рівень прожиткового мінімуму (на 57 гривень) для тих, хто має інвалідність, або пенсіонери за віком.

Так як мінімальна цифра пенсії для непрацездатних людей не може бути нижчою за прожитковий мінімум, з 1 грудня вона теж підвищиться.

Разом з тим, підвищені пенсії отримають і учасники бойових дій. Сума їх надбавки складе 93 гривні. Інваліди війни отримуватимуть на 205-370 гривень більше, а шахтарі на 170 гривень.

Ті пенсіонери, які отримують суму пенсії вище нової мінімальної (1 769 гривень) не отримають особливо надбавок і отримають в свій гаманець лише додатково 57 копійок – 12 гривень.

Нещодавно ми повідомляли, що в Пенсійному фонді України збираються перерахувати пенсії працюючим пенсіонерам. Перерахунок пенсійних виплат торкнеться тих пенсіонерів, які на даний момент ведуть трудову діяльність. Процедура перерахунку пройде в злагоді з ч. 4, ст. 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Також ми писали, що український уряд обіцяє накопичувальне забезпечення українців. У Кабміні кажуть, що накопичувальні пенсії будуть виплачуватися разом з солідарними. Коли людина виходить на пенсію, то він зможе цей бонус зняти відразу, але, також, він може розтягнути ці гроші в часі. Наприклад, якщо щомісяця відкладати по 7 відсотків від зарплати, то на пенсії можна буде отримувати додаткову виплату в розмірі 10,2 відсотка від останньої зарплати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу