Українцям хочуть ввести новий податок

Поділитися:

Ціна на смартфони, офісну техніку і навіть папір може вирости в середньому на 5%, так як міністерство економіки збирається ввести новий податок з покупки кожної одиниці подібних товарів.

На думку чиновників, це нововведення може стати рішенням відшкодування збитків правовласників авторського контенту. Податок зібраний таким чином можна буде перерозподілити і відраховувати власникам контенту. Сума вирахування буде залежати від популярності того чи іншого контенту.

Таким чином виходить, що кожна людина в Україні є споживачем піратського контенту. Тому при покупці планшета, телефону, ноутбука або навіть офісного паперу в нову суму враховуватися до 5% відсотків від загальної суми, яку уряд передасть власникам авторських прав в якості оплати за те, що ви (можливо, гіпотетично) завантажте безкоштовно.

Ринок піратства і охорони авторських прав не є врегульованим в Україні, незважаючи на велику кількість ідей реформ, які озвучували майже всі попередні уряди. Але подібна заява українського уряду приймають зовсім неоднозначно.

Нагадаємо, що з 18 березня 2020 по 31 травня 2020 року було введено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок. Однак потім його продовжили до кінця карантину. Зараз же Верховна Рада хоче ввести позапланові перевірки. У пояснювальній записці до закону №3604 сказано, що головна мета законопроекту – забезпечення нормативного врегулювання підстав проведення документальних та фактичних перевірок на період карантину.

Раніше повідомлялося, що під час зустрічі з представниками компаній тютюнової галузі 5 червня глава податкової служби Олексій Любченко заявив, що в його структурі планується ряд заходів, які допоможуть вивести з тіні ринок підакцизних товарів.

Любченко заявив, що податкова служба намагається налагодити діалог з представниками тютюнової галузі. тому що тільки завдяки спільним зусиллям боротьба з нелегальним ринком буде успішною.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу