Українців попередили про проблему із заміною трудових книжок

Поділитися:

Вже у вересні 2020 року парламентарії можуть розглянути закон про заміну паперових трудових книжок на електронні. Якщо проект закону буде прийнятий, то громадянам більше не потрібно буде ходити до Пенсійного фонду для оформлення пенсії.

Протягом п’яти років паперові трудові книжки повинні зникнути. Заносити дані з таких книжок в електронні реєстри будуть відділи кадрів. Завдяки електронним трудовим співробітникам не потрібно буде йти до Пенсійного фонду за довідкою для нарахування лікарняних.

Однак деякі українці все ж будуть змушені ходити в ПФУ. Наприклад, люди, які працюють не за наймом, або які працюють в маленьких компаніях, де немає відділу кадрів. Також в ПФУ повинні будуть ходити люди, які офіційно непрацевлаштовані на підприємстві.

Крім того, якщо немає необхідності враховувати певні роки при розрахунку пенсії, коли людина отримувала низьку зарплату, вам все одно доведеться відвідати ПФУ.

Нещодавно ми повідомляли, що у вересні деякі українські пенсіонери отримали надбавки до своїх пенсій. У Пенсійному фонді України пояснили, що зростання мінімальної заробітної плати впливає на розмір пенсії лише однієї категорії пенсіонерів: тих, хто старше 65 років і має повний страховий стаж (35 років для чоловіків і 30 років для жінок), не працює і отримує мінімальні пенсійні виплати .

Також ми писали матеріал про те, що діджіталізація в Україні дійшла і до трудових книжок. Паперові будуть поступово замінені на електронні, а пенсії будуть оформлятися автоматично – новоявленому пенсіонеру не потрібно буде витрачати час на походи до Пенсійного фонду і збори документів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу