Українці втрачають інтерес до житла економ-класу

Поділитися:

Карантин і самоізоляція привели до того, що інвесторів більше цікавлять нерухомість підвищеної комфортності.

За даними Національного банку України, під час карантинних обмежень купівельна спроможність населення знизилася на 40 відсотків. Відповідно, попит збунтувався на невизначений час, але вже в травні зафіксовано пожвавлення ринку.

У той же час пандемія прискорила трансформацію ринку, тобто інвестори віддають перевагу житлу високої комфортності, яке зроблено за системою «жити-працювати-грати». Покупці також втратили інтерес до житла економ-класу.

В НБУ прогнозують, що протягом наступних двох років попит на ринку нерухомості буде рости, але не суттєво. Позначатиметься зниження прибутковості населення і зниження споживчих настроїв.

«Зниження попиту також не спостерігатися, так як за останній час житло стало продаватися по досить доступній ціні. При цьому зниження інфляції і ставок за іпотеками дасть можливість придбати нерухомість в кредит », – стверджують в Центробанку.

Нагадаємо, що весняний локдаун і пандемія коронавируса в світі матимуть наслідки і для однієї з найважливіших галузей в Україні – будівельної.

Також ми повідомляли про те, що в Україні вступили в силу нові правила реєстрації нерухомості. У сферу державної реєстрації нерухомості внесли зміни. Тепер, оформляти нерухомість будуть по-новому.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу