Українці відкрили за тиждень понад 6 тис. ФОП

Поділитися:

За інформацією платформи “Опендатабот”, з 29 червня по 5 липня, в Україні зареєстрували 6134 фізичних осіб-підприємців.

Крім цього, українські підприємці продовжують відновлюватися після жорсткого карантину. Так, показник активних вакансій відновився на 80% в порівнянні з періодом до карантину.

“Зараз в Україні працюють 86% ресторанів від тих 100%, які працювали до карантину. При цьому обороти громадського харчування поновилися на 78%”, – говориться в повідомленні.

Нагадаємо, що за даними прем’єр-міністра України Дениса Шмигаль, кількість реєстрацій фізичних осіб-підприємців повернулася до докризового періоду. Наприклад, тільки за минулий тиждень було зареєстровано понад 5000 нових ФОП і майже тисяча нових підприємств.

При цьому він нагадав, що очікує від Верховної Ради якнайшвидшого рішення щодо урядового законопроекту, який запустить програму «Нові гроші» для підприємців, згідно з якою бізнес може отримати кредити під 0%.

Раніше повідомлялося, що у Податковій службі роз’яснили механізми списання боргових обов’язків по ЄСВ: для цього потрібно подати окрему заяву. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відзначимо, що мова йде про списання боргу по відношенню до фізичних осіб-підприємців. Повідомляється, що заходи стосуються тих осіб, які не отримували дохід з моменту першого січня 2017 року по 3 червня поточного року, і відповідно не платили зі свого заробітку податки.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу