Українці стали більше купувати картоплі і хліба на карантині

Поділитися:

Економічні експерти країни заявляють, що за час карантину громадяни України стали більше купувати картоплю і хліб.

«Українські ціни на сьогодні на продукти харчування, на такі, як молоко, м’ясо, яйця, м’ясо птиці і м’ясо великої рогатої худоби трохи вище, ніж у європейців. Тому об’єктивно скорочується ринок, він фізично зменшується, тому що в країні падає річне споживання м’яса на душу населення. А обсяги споживання хліба і картоплі зростає “- пояснюють фахівці.

За словами економістів, в зв’язку з пандемією в Україні на початку року різко впав попит на м’ясо і молоко, і деякі підприємства громадського харчування просто пішли з ринку, і автоматично почали падати ціни на ці продукти харчування.

Крім цього, одночасно зі зниженням купівельної спроможності українців зростає інфляція і ціни на продукти. Так, при інфляції приблизно 4% ціна на м’ясо і молоко в Україні зросла на 3% за рік.

“В цілому, то, що відбувається з падінням виробництва м’яса, молока, яєць в Україні це наслідок падіння купівельної спроможності населення”, – відзначають економісти.

Нагадаємо, що Держстат оприлюднив середні ціни на основні сільськогосподарські продукти сезону 2020 року.

Відомо, що зернові і зернобобові культури продавали по 4,3 тисячі гривень за тонну. Ціна на насіння олійних культур склала 9,3 тисячі гривень за тонну. Картоплю продавали по 5,9 тисячі гривень за тонну, овочеві культури – по 11 тисяч гривень за тонну. Вартість плодів і ягід склала 12,8 тисячі гривень за тонну.

Раніше повідомлялося, що за результатами досліджень маркетингової компанії CBR, українці найчастіше купують в інтернеті одяг.

«Найчастіше купують одяг. Таких українців майже 47%. Побутову техніку та електроніку в Мережі вибирають 46% людей. Трохи менше купують парфумерію і косметику – близько 37% опитаних », – йдеться в повідомленні компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу