Український уряд регулюватиме ціни на зерно

Поділитися:

Глава Депутатського об’єднання “Депутатський аграрний рада” Андрій Богданець представив в парламенті проект закону про державне регулювання цін на зерно в Україні.

Про це сьогодні, 23 жовтня, повідомляють журналісти з посиланням на текст законопроекту Богданця.

Як повідомляється, його суть – у встановленні мінімальної вартості зерна на ринку всередині країни при купівлі-продажу зерна.

Автор проекту закону вважає, що мінімальна вартість зерна при угодах призведе до здорової конкуренції. Також наголошується, що українські виробники зернової продукції тримаються на євроринках завдяки нижчій ціні на зерно. Але при цьому вони ігнорують якість своєї продукції.

У записці до законопроекту сказано:

«Загалом, нестабільність цін і доходів товаровиробників, концентрація виробництва в крупних компаніях, нерівномірність розподілу ринкового виграшу, хиткий баланс інтересів на ринку зерна створює загрозу продовольчій безпеці і негативно впливає на його розвиток».

У проекті закону передбачається, що держава буде регулювати вартості зернових культур в країні. Мінімум ціни при угодах повинні бути встановлені і на окремі види зернової продукції. Це повинно забезпечити рівновеликий прибуток всім.

Нагадаємо, від початку вересня місяця ціни на зерно стали значимо зростати на тлі відповідної кон’юнктури світового ринку.

Також раніше ми писали про те, що в Україні продовжує процвітати нелегальний ринок зерна.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу