Українських мільярдерів викрили в низьких податках

Поділитися:

В Україні налрахували 76 людей, які задекларували за станом на жовтень поточного року понад 100 млн грн доходів. Вони повинні платити податки за ставкою 3%. Однак, як розповіли в Державній податковій службі, лише троє з них роблять все за правилами, інші ж будь-якими шляхами йдуть від виплат.

За словами Олексія Любченка, глав ДПС України, звичайний український громадянин платить 18% і військовий збір в 1,5%. Тим часом претензії є в адресу тих представників бізнесу, які мають доходи від закордонного бізнесу. Багато компаній відкриті без ліцензії Нацбанку, яка необхідна. Також є питання до того, за який кошт відкриваються подібні підприємства і компанії.

Претензії до виплат податків періодично пред’являються до всіх мільярдерів, включаючи й Рената Ахметова, який традиційно входить в список найбагатших громадян нашої країни.

Раніше повідомлялося, що українським ФОП перерахують податки. Повідомляється, що податковий прес на ФОП виросте у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати та зміною розміру прожиткового мінімуму.

Також ми писали про те, що держава збільшить податки для українських фермерів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу